woensdag 29 oktober 2014

De Heer zal strijden (leesrooster)


De Heer zal strijden

Deuteronomium 7:12-26

Deuteronomium 7: 21 Jullie hoeven niet bang te zijn voor die andere volken. Want de Heer, jullie God is een machtige God. Hij helpt jullie. 

Als de mens staat voor een strijd is hij meestal erg bang. Maar hier zegt Gods woord dat dit niet nodig is als we ons vertrouwen op de Heer stellen, want God is machtig en Hij heeft heel wat wonderen verricht voor zijn volk als ze zijn regels opvolgden. God wil zijn volk zegenen en Hij wil Zelf voor hen strijden. Al wie zijn geloof op Hem bouwt, die komt nooit bedrogen uit en hoeft nooit bang of beschaamd te zijn. God gaat steeds voorop en ook beschermt Hij zijn volk achteraan, zodat zijn volk veilig is en al de vijanden worden verslagen! 

De grootste strijd is reeds zelf volbracht door de Heer Jezus op het kruis van Golgotha…daar heeft Hij al onze zonden en ziekten reeds gedragen en heeft daar onze grootste vijand: “de dood” overwonnen! Hij is terug opgestaan uit de dood en heeft openlijk getriomfeerd over alle boze machten en nu leeft Hij aan de rechterhand van God de Vader en Hij bidt en pleit voor zijn al diegenen die in zijn Naam geloven en hun vertrouwen op Hem stellen. De Heer is in ons midden als “De Goede Herder” en Hij strijdt voor zijn schapen en draagt hen als ze het moeilijk hebben en zoekt hen op als ze verloren of gewond dreigen te geraken  en Hij leidt al zijn schapen naar een groene weide en zorgt voor rust en vrede! 

Een prachtig voorbeeld hiervan is David die ooit tegen de reus Goliath streed en hij zei: “De Here die mij gered heeft uit de klauwen van de leeuw en de beer, Hij zal ook mij redden uit de hand van deze Filistijn.” (1 Samuël 17:37)

Verder zei David tegen Goliath: “Gij treedt mij tegemoet met zwaard en speer en werpspies, maar ik treed u tegemoet in de naam van de Here der heerscharen, de God van de slagorden van Israël, die gij getart hebt. (1 Samuël 17:45)

Deze dag  zal de Here u in mijn macht overleveren en ik zal u verslaan …opdat de gehele aarde wete, dat Israël een God heeft en dat de hele menigte wete dat de Here niet verlost door zwaard en speer. Want de strijd is van de Heer en Hij geeft u in onze macht. (1 Samuël 17:47) 

Dank u Heer dat wij ons vertrouwen op de Heer Jezus, Uw Geliefde Zoon mogen stellen die voor ons bidt en pleit en de strijd heeft gestreden voor ons op het kruis en dat Hij nu leeft vandaag en wij danken U omdat wij mogen weten dat Hij in ons midden is en al wat wij in het gelovig gebed aan Hem vragen zal Hij ons geven, want dat heeft Hij ons beloofd in zijn Woord.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten