woensdag 20 januari 2016

Gedicht: He-me-l


He-me-l

Hij scheurde de he-me-l open.
Hij liet -me- daarin lopen.
Van boven naar beneden
plaatst Hij –me- in het heden 

in Zijn hemel, in Zijn huis ben ik thuis
door Zijn dood aan het ruwhouten kruis. 

De hel is nu voor –me- voorbij.
Ik ben voor eeuwig blij. 

Geloof je in –Me- vraagt Hij?
 

Maria Segers     20 januari 2016

5 opmerkingen:

  1. Wat een speels gedicht dat mooi verwoordt de 2 uiterste toestanden van ons eeuwig verblijf. Op de sterfdag van de Heer Jezus zo'n 2000 jaar geleden gebeurde in de tempel van Jeruzalem iets bijzonders: Het voorhangsel scheurde van boven naar beneden wat ik ook aantref in dit gedicht, een teken voor de dichteres ( ook voor ons ) om zich thuis te voelen in de Hemel. Mooi toch!!!! Het gedicht eindigt met een open vraag, waar ik als lezer graag "Ja" op antwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die - me - is bijzonder origineel. In enkele zinnen heb je het evangelie mooi verwoord en daarbij een bijzonder accent gelegd door de he - me - l in het heden te plaatsen. En Roger kan ook al zo fijne commentaar verwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi, Maria!
    Heel dankbaar ben ik in Zijn hemel, in Zijn huis mij ook thuis mag voelen...vooruitblikkend, het verleden achter mij latende dat geeft ook mij vreugde!
    En ja...ik geloof!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verrassend dat het woord "me" het verschil maakt tussen hemel en hel. Je bent zo dankbaar en gelukkig omdat je je zo thuisvoelt in de hemel reeds hier op aarde. Je hebt het zo mooi verwoord dat je je thuisvoelt bij de Vader dank zij Zijn oneindige liefde zich te totaal tot niets te maken op het Kruis. Voor mij betekent het ook een ervaring die doet geloven, ook als begint het eerst bij het geloof. Na de ervaring gedaan te hebben komt het geloof vanzelfsprekend in ons leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt lieve zus van me voor jouw dankbare, geloofs-en liefdewoorden. Mij thuisvoelen bij de Vader begint inderdaad met Zijn oneindige grote liefde die Hijzelf EERST heeft betoond aan elke mens. Op het kruis heeft Jezus Christus: Zijn Zoon in wie Hij vreugde vond, voor al mijn zonden en ziekten betaald. Hij heeft het daar door Zijn Offer voor -me-
    volbracht...en daar geloof ik persoonlijk in, waardoor er nu slechts enkel dankbaarheid en liefde voor Hem in mijn leven volgt.

    BeantwoordenVerwijderen