donderdag 18 december 2014

God van a tot z (leesrooster)


God van a tot z
Jesaja 44:1-8 

Jesaja 44:2  Zo zegt de Heer, uw Maker en van de moederschoot aan uw Formeerder, die u helpt: Vrees niet…

Jesaja 44:6  Zo zegt de Heer, de Koning en Verlosser van Israël, de Here der heerscharen: Ik ben de eerste en Ik ben de laatste en buiten Mij is er geen God.

Jesaja 44: 8 Wees niet verschrikt en vreest niet. Heb Ik het niet van oudsher doen horen en verkondigd? Gij zijt mijn getuigen: is er een andere God buiten Mij? Er is geen andere Rots, Ik ken er geen. 

In deze verzen staat alles geschreven over “Onze Schepper”. We hoeven het allemaal niet zo ver te zoeken over “hoe alles ontstaan is?”. Onze wetenschappers trachten te achterhalen waar ze “het begin” kunnen vinden! Maar het is duidelijk: God is “DE EERSTE”! Hij heeft alles geschapen . Hij is de kunstenaar van het ganse heelal!

Gods Adem deed Adam ademen!
Elk leven komt voort uit “HET LEVEN”.  

Kerstmis is het “begin van NIEUW LEVEN”.

Het kruis is “HET MIDDEN”… Jezus is onze Middelaar en Hij is de enige waar we naartoe kunnen met onze zonden en ziekten, want Hij is de enige God en Rots, er is geen andere God buiten Hem…Hij alleen heeft daar op Golgotha geboet voor onze ongerechtigheden en vandaar heeft Hij ons “genade geschonken en ervoor gezorgd dat er nieuw leven kwam… Hij is de tweede en volmaakte ADAM ZONDER ZONDE (Romeinen 5:16-18) Hij hing daar tussen hemel en aarde in het midden tussen twee misdadigers als “onschuldige”.

Hij werd gedood…opdat wij door Hem nieuw leven konden ontvangen.

Hij zegt van Zichzelf :” Ik ben de weg, de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij!” (Johannes 14:6) 

Hij zegt ook van Zichzelf: “ Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en eenieder die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven!” (Johannes 11:25 en 26) 

Ondertussen leven we nog in “DE GENADETIJD” want God is geduldig met de mens, want Hij wil dat alle mensen de kans hebben gekregen om tot inkeer te komen…elke mens krijgt “NU VANDAAG” de kans om te kiezen voor het leven, voor hun Maker van de moederschoot af ! Hij gaf daarvoor Zijn Heilige Geest als Helper en als Trooster! Hij giet door Zijn Geest zijn levend water uit  en zijn zegen, opdat de mens nooit hoeft te hongeren en te dorsten. God wil zorgen voor alle mensen. 

God is ook “HET EINDE VAN ALLES”!
Niet de dood is het einde! Er volgt nog een “OPSTANDINGSLEVEN!”
God zal alle dingen nieuw maken! Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde!  
God is volmaakt en Hij wil dat alles volmaakt blijft!

De engelen hebben gezondigd en de mensen hebben gezondigd… daarom kwam God zelf naar deze aarde om “VOLMAAKT TE LEVEN”…Jezus Christus heeft ons Zijn voorbeeld nagelaten, opdat wij in Zijn voetstappen zouden treden!

God schiep de mens naar ZIJN BEELD EN GELIJKENIS en God wil dat de mens dat “GODSBEELD EER BEWIJST”! 

Toen God de Israëlieten had bevrijd uit het slavenhuis van Egypte en hen leidde door de woestijn ging Hij met hen mee! Hij ging VOOROP ALS EERSTE in een wolk voor hen uit en ACHTERAAN ALS LAATSTE in een vuurkolom.

In 1 Corinthiërs 10:4 lezen we …en allen dronken uit een geestelijke Rots, welke met hen medeging, en die Rots was de Christus! 

Zoals we in Jesaja kunnen lezen dat er geen andere Rots was die met hen medeging…mogen we dus aannemen dat Jezus Christus toen al met het volk van God meetrok door de woestijn! Jezus Christus was ook in hun midden en zo is Hij nog steeds in ons midden! Hij wil ons leiden! Hij wil ons voorzien van geestelijk voedsel en van geestelijke drank opdat wij voor eeuwig zouden leven bij Hem, want Hij houdt van ons en Hij wil voor ons zorgen.

Hij wil zijn volk ZEGENEN MET VREDE! Hij wil dat we ons laven in ons woestijnleven hier op aarde met ZIJN LEVEND WATER!

In prediker 11:1 en 6 vinden we twee mooie teksten om dit gedeelte mee te eindigen:
 
Werp uw brood uit op het water, want gij zult het vinden na vele dagen. (vs.1)

Zaai uw zaad in de morgen en laat uw hand tegen de avond niet rusten, want gij weet niet of het ene zal gelukken of het andere, dan wel of beiden tezamen goed zullen zijn! (vs.6)
 

Moge mijn gebed hier dus klinken: Heer help ons om van a tot z in ons leven dankbaar te zijn en vruchten te dragen door te putten uit de ware bron : de alfa en de omega van het leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten