donderdag 21 april 2016

Bijbeloverdenking: Psalm 100 Dankoffer

Haiku

Komt met gejubel
want Hem behoren wij toe-
Wij zijn Zijn schapen.

Maria Segers  20/4/2016
naar psalm 100

Bijbeloverdenking: Psalm 100 Dankoffer

Komt met gejubel want onze God verlangt ernaar om iedere morgen zijn schapen te roepen en hen door de dag te leiden naar Zijn grazige weiden. Hij is de goede Herder. Hij wil graag dat ze luisteren naar Zijn stem en dat ze niet verloren lopen of verstrikt geraken.

Komt met gejubel want Hij wil graag zorgen voor zijn volk, Hij is onze Maker, de Schepper en aan Hem behoren wij toe. Wij zijn niet van onszelf maar van Hem. Hij wil graag dat we Hem erkennen als onze Heer en Meester en dat we Zijn stem ook leren verstaan! Hij wil graag dat we dankbaar en vrolijk zijn!

Komt met gejubel want onze God wil graag dat we naar Hem toe komen en voor Zijn aangezicht willen verschijnen. Maar onze God is een heilig God en Hij wil graag dat we met een zuiver hart komen en bewust worden gemaakt van onze fouten, zodat we ze aan Hem willen belijden, want Hij is rechtvaardig en Zijn bloed heeft Hij laten vloeien om ons te reinigen van alle ongerechtigheid! Wij mogen met vrijmoedigheid tot Zijn troon naderen, want Hij heeft voor ons de weg vrijgemaakt toen het voorhangsel van boven naar beneden is gescheurd toen Hij stierf aan het kruis en nu zit Jezus Christus aan de rechterhand van de Vader en pleit voor hen, die Hem aanvaard hebben als Verlosser en Heiland in hun leven. Wij zien momenteel nog in raadselen, maar straks zullen we Hem zien van aangezicht tot aangezicht.

Komt met gejubel zijn poorten binnen. Hij wil graag met zijn kinderen gemeenschap hebben. Hij wil graag dat ze Hem vrijwillig dienstbaar zijn. Hij wil dat ze blij zijn en juichen en zingen van vreugde! Hijzelf heeft voor ons de weg geopend en Hij wil graag dat we Hem aanvaarden als onze Schepper, onze Maker en dat we in alles op Hem vertrouwen en onze hulp ook in alles van Hem verwachten! Hij is het die "overvloed" wil schenken. Hij is het die zijn volk "het leven" schonk. We mogen blij zijn dat we ondanks onze fouten, toch nog genade vinden bij onze God en dat Hij ons uitnodigt om te komen zoals we zijn en dat we drinken van zijn levend water...Hij roept: Kom, en eet aan mijn tafel en drink van mijn wijn! Hij nodigt ons aan zijn overvloedige maaltijd, want Hij wil dat we in niets tekort komen. 

Komt met gejubel want wij zijn Zijn schapen en Hij is onze Goede Herder en zelfs al gaan we door een dal van diepe duisternis...wij hoeven geen kwaad te vrezen, want Hij is ons in alles nabij. Hij is de trouwe, ontfermende God tot in eeuwigheid en voor alle geslachten!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten