dinsdag 22 maart 2016

haiku: Vuur elkander aan + bijbelleesrooster: Houd elkaar vast Hebr. 10:19-39

Haiku

Vuur elkander aan
om alles vol te houden
en houd elkaar vast.

Maria Segers    22/3/2016
n.a.v. Hebreeën 10:24

Bijbelleesrooster: Hebreeën 10:19-39 Houd elkaar vast

Hebreeën 10: 24 En laten wij op elkander acht geven om elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken.

Vuur elkander aan want soms lijkt het wel of het vuur op een laag pitje staat...maar ook wordt er gezegd dat God de walmende vlaspit niet zal laten uitdoven en het geknakte riet zal Hij niet verbreken.
De mens heeft het nodig om bemoedigd te worden om iets vol te houden wat moeilijk is!
Maar hoe dikwijls wordt iemand slechts op zijn tekortkomingen gewezen? Ieder heeft iets! Ieder mens is uniek en kostbaar en heeft recht op liefde en respect.

Houd alles vol want eens krijg je hetgeen beloofd is, als je Gods wil doet. God heeft alles voor ons over gehad en Hij heeft op het kruis zijn "vurige liefde" voor ieder mens laten zien...Hij was bewogen om het welzijn van zijn schepselen en ging door de hel om elke mens de kans te geven in zijn hemel te komen. Hij gaf op Golgotha zijn kostbaar bloed en het voorhangsel scheurde vanboven naar beneden om nu met een vrijmoedig en waarachtig hart Hem te kunnen naderen. Hij is de Hogepriester de nieuwe en levende weg, Hij is zonder zonde en enige Middelaar tussen God en de mensen...Hij alleen vergeeft de zonde...Hij stierf ook daarvoor om Het Lam Gods te worden en de zonden weg te nemen van alle mensen. Jezus Christus hield vol ...heeft Gods wil volbracht

Houd elkaar vast want ook Jezus houdt ons steeds vast in eender welke situatie, die ons hart bezwaart en Hij bewaart ons opdat wij niet boven vermogen verzocht zouden worden. Maar Hij vraagt wél van zijn schepselen om ook Zijn Hand vast te houden en Hem niet los te laten. Wie Hem loslaat, of wie zijn vrijmoedigheid prijsgeeft, kan ook niet verwachten dat alles dan van een leien dakje loopt en alles in voorspoed eindigt...maar wie op De Here vertrouwt is onaantastbaar en kan steeds op zijn hulp rekenen. Wie God liefheeft, is ook verplicht om zijn naaste lief te hebben en is dus verplicht om ook de hand van zijn naaste vast te houden. Zeker zwakke en zieke mensen zijn dikwijls aangewezen op de hulp van anderen. Velen zetten zich ook "vrijwillig" in om voor anderen de zorg op zich te nemen...en dat is het mooiste wat iemand kan doen nl. de ander voor zich te plaatsen en zichzelf als dienaar te laten gebruiken...ja, op die manier volgen we ook Jezus Christus...want Hij is niet gekomen om zich te laten dienen maar wél om dienaar te zijn!

Gebed
Heer help mij om te dienen en het voorbeeld te volgen van Uw Zoon Jezus Christus door anderen aan te vuren tot liefde en goede werken, om vol te houden om te verkrijgen hetgeen beloofd is, want wij hebben hier op aarde geen blijvend bezit...maar ons is een beter en nieuw bezit beloofd. Help mij om daarbij anderen bij de hand te nemen opdat ze niet door matheid van ziel zouden verslappen als het eens moeilijk is maar steeds de anderen aan te sporen naar Jezus alleen op te zien en van Hem de hulp te verwachten, die nodig is. Help me niet alleen maar liefde te geven, maar vooral liefde te zijn!

1 opmerking:

  1. Deze haiku vind ik ook een mooi beeld om de eenheid te bekomen in je huwelijk: aanvuren, volhouden en vasthouden.
    Wij mogen blij zijn dat onze namen gegrift zijn in de Hand van Jezus, zodat niemand ons meer uit Zijn Hand kan roven of ons kan scheiden van Zijn oneindige liefde.

    BeantwoordenVerwijderen