woensdag 6 juli 2016

Haiku: Wees niet bang van hem...Numeri 21:21-30 + overdenking

Haiku

Wees niet bang van hem
want niemand kan ontkomen-
Ik geef u zijn land.

Maria Segers         6/7/2016
n.a.v. Numeri 21: 34 en 35

Overdenking: Numeri 21:21-30

Numeri 21: 34 en 35 Doch de Here zei tot Mozes: Vrees hem niet, want Ik geef hem met zijn gehele volk en zijn land in uw macht, en gij zult met hem doen, gelijk gij gedaan hebt met Sihon, de koning der Amorieten, die te Hesbon woonde. En zij versloegen hem en zijn zonen en zijn gehele volk zo volkomen, dat zij niemand lieten ontkomen; en zij namen zijn land in bezit.

Wees niet bang van hem: maar als we voor een zware strijd staan in ons leven...dan zijn we wel meestal bang om de strijd te verliezen. Iedereen wil wel graag winnen. Of het nu met een wielerwedstrijd te maken heeft of met de voetbal of voor het innemen van een bepaald gebied...

Wees niet bang van hem: dat is een uitspraak die we zeer dikwijls terug vinden in het woord van God. De Koning der Koningen is Heer over zijn schepselen en Hij heeft de grote vijand: de duivel reeds verslagen en Hij heeft hem in zijn macht. Iedereen die Jezus wil volgen in zijn leven ... zal kunnen ontkomen uit de hand van de duivel...maar hoeft niet bang te zijn, want hij is steeds veilig geborgen in Zijn Hand!

Wees niet bang van hem: In het Mattëusevangelie 10: 28 staat geschreven: en weest niet bevreesd
voor hen, die wél het lichaam kunnen doden, maar de ziel niet kunnen doden; weest veeleer bevreesd voor Hem, die beide, ziel en lichaam kan verderven in de hel.
Vrees voor mensen spant een strik is een bekende spreuk!

Wees niet bang van hem: De aarde is momenteel het terrein van de Satan...maar Gods Koninkrijk is niet van deze aarde...maar in de hemel. Jezus zit momenteel aan de rechterhand van de Vader en vandaar zal Hij ook eens wederkomen om te oordelen, de levenden en de doden. Uit Gods Hand kan ook nooit iemand ontkomen, maar ook niemand kan een mens, die in Hem gelooft, ooit roven uit Zijn Hand. Alle macht in de hemel en op aarde is alleen maar in de macht van God. De dood is verslagen aan het kruis van Golgotha. Daar heeft de Heer Jezus Christus openlijk gezegevierd over alle boze machten. Hij heeft Zijn land nu in bezit gegeven aan allen die in Zijn Naam geloven.

Wees niet bang van hem: al wie in Hem gelooft, hoeft nooit te vrezen voor Hem, want Hij geeft vrede, en blijdschap aan al zijn kinderen. Hij wil dat zijn kinderen tot Hem roepen als ze in de benauwdheid geraken...Hij is de Abba, Abba Vader voor de christenen! Ooit mogen we bij Hem zijn voor eeuwig!
Hij versloeg elke zonde en ziekte op Golgotha en zijn werk is "volkomen volbracht"!
Al wie in Hem gelooft, brengt Hij veilig aan de overzijde, naar Zijn thuisland,  en mag daar voor eeuwig legeren!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten