maandag 21 januari 2019

Haiku n.a.v. Jesaja 54: 6-8 + korte overdenking

Haiku


Een kort ogenblik
duurt haar verlatenheid
eeuwig Zijn vrede


Maria Segers     
n.a.v. Jesaja 54: 6-8


Overdenking: Jesaja 54: 1-17
Zoals ik in het vorige stukje schreef vanuit het boek Ezechiël 16, zo is hier ongeveer eenzelfde beeld dat wordt geschetst. In Jesaja wordt er in dit gedeelte gesproken over een onvruchtbare vrouw, een diep bedroefde vrouw, die weduwe is geworden en die een tijdlang verlaten en gesmaad is geweest...maar dan zien we dat er een "omwenteling" komt en dat ze die schande en die smaad mag "vergeten" en "anders mag denken".


Het gaat hier opnieuw over Israël die opgeroepen wordt tot blijdschap, wanneer het terug zal zien op de tijden van eenzaamheid en verwoesting. Het weduwe-schap ziet op de smadelijke ballingschap der twee en de tien stammen en op de verstrooiing van de twee stammen na de verwoesting van Jeruzalem in het jaar 7O.
Maar in het vrederijk zal het herstelde Israël niet meer gekweld worden door de gedachte aan het droeve verleden. Jehova zal hun zonden niet meer gedenken. Christus heeft door Zijn dood verzoening gebracht.


Ja voor een klein ogenblik heeft Hij Israël verlaten , maar met grote ontferming zal Hij dit volk weer vergaderen!
Een klein ogenblik … al is het reeds een 2000 tal jaren lijkt ons vreemd, ook voor Israël lijkt dat vreemd (vgl. Jes.63 : 15-19) … maar God heeft een andere tijdrekening dan mensen... maar gelukkig duurt Zijn ontferming op de nieuwe aarde "eeuwig"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten