maandag 3 augustus 2015

Haiku: Hem nam hem apart... + Marcus 7:24-37

Haiku

Hij nam hem apart
stak Zijn vingers in zijn oor
raakte zijn tong aan.

Maria Segers  3 augustus 2015
n.a.v. Marcus 7: 33

Bijbelleesrooster: Marcus 7:24-37

Marcus 7:33  Hij nam hem terzijde, buiten de schare, en stak Zijn vingers in zijn oren, spuwde, raakte zijn tong aan...

Hij nam hem apart. Soms worden mensen apart gezet, buiten de grote menigte, om hem te berispen als hij iets mispeuterd heeft...het is dan beter om eerst die persoon onder vier ogen aan te spreken...zodat niemand anders daar dan tussen kan komen en zijn mening daarover uitspreekt. Soms wordt er apart ook wel eens een bemoediging gegeven aan mensen die iets goeds hebben gedaan, opdat anderen niet jaloers zouden worden!

Hij nam hem apart. In dit geval gaat het over een doofstomme, die door anderen tot Jezus werd gebracht en die smeekten dat Hij hem de handen zou opleggen...om hem dan vervolgens te genezen, want ze geloofden dat Jezus dat kon!
Soms steken mensen zelf hun vingers in hun oren om Jezus maar niet te hoeven aan te horen en soms roept hun tong zelfs: weg met Hem, want zo Iemand behoort niet te blijven leven! Dat zijn dan de mensen die niet in Jezus geloven!
Maar als mensen aangeraakt worden door "de vinger Gods" dan gebeurt er iets bovennatuurlijks. Het was de vinger Gods die de twee stenen tafelen had beschreven, toen Mozes boven op de berg met God in gesprek was gekomen!
Mozes was toen ook door God "apart gezet" om hem toen uit te kiezen als leider en herder van zijn volk om hen in het beloofde land te brengen!
Mensen, die door Gods Heilige Geest zijn aangeraakt...die zijn ook door God apart gezet om van Hem te getuigen.
God verlangt dan dat ze naar Hem zullen horen en dat ze over Hem zullen spreken!
God spreekt tot ons en raakt ons ook vooral aan "als wij apart in stilte naar Hem horen als Hij tot ons spreekt door Zijn Geest..."
God heeft ons juist daarvoor ook apart gezet om van Hem te getuigen!

Gebed: Bedankt hemelse Vader dat ook wij, heidense volkeren, mee mogen eten van Uw tafel, zoals de Griekse vrouw in Marcus ook uitriep: Here, de honden eten immers ook onder de tafel van de kruimels van de kinderen...waarop U antwoordde: "Om dit woord, ga heen en zij vond haar kind genezen van de boze geest!
Bedankt Heer, dat ook wij apart zijn gezet, en dat U ons hebt aangenomen als Uw eigen kinderen...U gaf ons Uw Heilige Geest in ons binnenste om naar Uw stem te kunnen horen en om over Uw Woord te kunnen spreken...opdat de boze geesten ook zullen uitvaren uit mensen, die ziek zijn en ook in U kunnen geloven.
Bedankt Heer Jezus dat we ook in dit stuk van Marcus mogen lezen in vers 34 Hij zag op naar de hemel en zuchtte en zeide tot hem: Effatha, dat is: word geopend! Bedankt Heer Jezus dat U ook voor mij uit de hemel bent neergedaald en dat U voor mij de hemel hebt geopend! U zucht vanwege al het lijden en verdriet van deze wereld en U wilt ons tegemoet komen en ons "ieder apart nemen" opdat wij zouden genezen worden, opdat wij U zouden horen en horen spreken vanuit die hemel, waar U nu bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten