zaterdag 15 augustus 2015

Haiku: Hij gaf onderricht... Handelingen 28:17-31

Haiku

Hij gaf onderricht
met alle vrijmoedigheid
aan wie tot hem kwam.

Maria Segers   15 augustus 2015
n.a.v. Hand.28:30-31

Bijbelleesrooster: Handelingen 28:17-31

Handelingen 28:30-31 En hij bleef de volle termijn van twee jaar in zijn eigen gehuurde woning, en ontving allen, die tot hem kwamen, predikende het Koninkrijk Gods, en onderricht gevende aangaande de Here Jezus Christus met alle vrijmoedigheid, zonder enige belemmering.

Paulus kreeg uiteindelijk verlof, toen hij in Rome was aangekomen, en mocht op zichzelf gaan wonen...maar nog wel met een soldaat die hem bewaakte.

Ook wijzelf zijn pas terug uit verlof gekomen van "Zeeland" en hebben een deugddoende vakantie genoten van de heerlijke verfrissende lucht en van het zeewater...heerlijk is het dan toch ook wel om weer terug thuis te komen...al  was het hier wél drukkend warm!

Paulus had het verlangen nu hij terug thuis was om zijn volk eens weer te zien en om hen te kunnen toespreken en daarom riep hij "de voormannen van de Joden" samen! Paulus mocht zijn denkbeelden uitleggen en na afspraak kwamen er ook verschillende mensen tot hem in zijn verblijf. Paulus probeerde hen dan te overtuigen ten opzichte van Jezus, de wet van Mozes en de profeten!

Hij begon 's morgens en eindigde in de avond! Wat een enthousiasme had deze Paulus! Zelf hebben we ook zo iemand gekend, de man die ons het evangelie heeft gebracht en die nu ondertussen, ondanks zijn oudere leeftijd steeds doorgaat met prediken en schrijvende om ook nu nog mensen trachten te overtuigen door Gods Geest, om hen zo te doen geloven in de enige waarheid: Jezus Christus, die gestorven is, begraven en weer opgestaan uit de dood en Die nog eens terugkomt ook om allen te oordelen! Hij kwam eerst als "het Lam Gods" en komt nog eens terug als "De Leeuwen-Koning"...want Hij is de Schepper en Heerser van alles!

Sommigen gaven gehoor aan Paulus prediking, maar anderen bleven ongelovig en dan gingen ze weer uiteen! Paulus zei dan zoals de profeet Jesaja: dat hun hart vet was geworden en dat ze hardhorend waren en hun ogen hadden toesloten...en vervolgde hij: "het heil zal dus daarom naar de HEIDENEN worden gezonden, want DIE zullen HOREN"!

Zo bleef Paulus daar nog verder prediken twee jaar lang in zijn eigen gehuurde woning...aan allen die tot hem kwamen om alles over het Koninkrijk Gods te kunnen vernemen van hem...en hij mocht steeds onbelemmerd verder prediken en met veel vrijmoedigheid!

Gebed:
O, God, geef dat ook wij nog lang zonder belemmering over de Heer Jezus Christus mogen spreken, dat mensen ook zullen luisteren naar "het evangelie" en zullen geloven dat U de Messias bent, de Heilbrenger voor alle mensen. Mogen de mensen openstaan voor dat evangelie en horen en zien en met hun hart mogen geloven dat U bent gekomen naar deze aarde om "Uw bloed te laten vloeien aan het kruis van Golgotha" als reiniging voor elke zonde. U hebt het verlossingswerk voor ons mensen tot het einde toe volbracht. De vloek, die ons de vrede aanbrengt, die was op U...die de Weg, de Waarheid, en het Leven bent.
Mogen wij bidden dat de mensen aan wie wij het evangelie verkondigen of schrijven...dat zij ook met hun mond mogen belijden: Ja, Jezus Christus mag Heer en Verlosser zijn van mijn leven!
Ik dank U Heer, O mijn God, dat U Uzelf hebt geopenbaard aan mij, zodat ik U kon horen, zien en met mijn hart mocht aannemen in mijn leven...zodat ik nieuwe hoop heb gekregen en mensen nu ook de enige weg mag wijzen naar U, want van niemand anders is er heil te verwachten: U bent mijn Helper en Trooster, dank U, mijn God!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten