donderdag 19 december 2013

God met ons (haiku's) + bijbeloverdenking


God met ons 

Hij wil beschijnen.
De Opgang uit de hoogte -
God ziet om naar ons.

Maria Segers
19/12/2013

Haiku n.a.v.Lucas 1:78

 

Immanuël 

God met ons bent U
zichtbaar, hoorbaar en tastbaar
als bron van liefde.
 

Maria Segers
19/12/2013

Haiku n.a.v.Matteüs 1:23 

 

Bijbelse Overdenking:

Lucas 1: 57-80  De geboorte van Johannes 

Er trad een mens op, van God gezonden, wiens naam was Johannes, deze kwam als getuige om van het licht te getuigen, opdat allen door hem geloven zouden. Hij was het licht niet, maar was om te getuigen van het licht. Het “Waarachtige Licht”dat ieder mens verlicht, was komende in de wereld.(Johannes 1:6-7) 
 

Johannes de Doper was door God geroepen om “de wegbereider” te zijn. Hij was “DE GETUIGE” bij uitstek en door God zo aangesteld als een profeet van de Allerhoogste!(Lucas 1:.76)
Johannes was het toen Jezus tot hem kwam om ook gedoopt te worden die uitriep: “Zie het Lam Gods, dat  de zonde van de wereld wegneemt.”(Joh.1:29)
Johannes achtte zich zelfs niet waardig om de schoenriem van Jezus los te maken. (Joh.1:27)

Ook wij mogen “wegbereiders” zijn en getuigen om in deze adventperiode de mensen kennis te geven over “De Redder”, die de mens wil vergeving schenken over hun zonden, door de innerlijke barmhartigheid van onze God.
Wij mogen dit waarmaken door onze dagelijkse levensvreugde, onze dienstbaarheid en verbondenheid met Hem, die het Ware Licht in ons leven is geworden, die ons beschenen heeft vanuit Zijn Hoogte en ons geroepen heeft om van Hem te getuigen door onze woorden en onze daden.

Hij wil dat “De Blijde Boodschap” handen en voeten krijgt door ons christenen!
Hij wil dat iedereen Hem kan “zien, horen of betasten door ons heen!
Het getuigenis van Johannes roept ons op om van Kerstmis een feest van liefde en van vreugde te maken in onze voorbereidingen!
Zijn getuigenis roept ons ook op om “onze paden recht te maken, opdat het “levenspad” zichtbaar wordt door ons heen! God schenkt ons daarvoor ook de nodige kracht en genade! 

Jezus is het Goddelijk Licht dat onze aarde heeft verlicht. Hij is de bron van alle liefde. Door Zijn Licht kunnen wij ontkiemen en groeien in geloof!
Door Hem mogen wij “levende getuigen” van Licht zijn om de duisternis te doen wijken…wij mogen lichtende sterren zijn in de donkere wereldnacht! 

Kerstmis raakt heel wat mensen en maakt het tot een feest, een familiegebeuren of tot een grote maaltijd, een gezellig samenzijn, vergezeld met vreugde, lofzang en vrede in de harten om zo het ideaal als christenmens te beleven. Mogen wij Kerstmis vieren met Jezus daarbij in ons midden!

Moge ons gebed daarom zijn:
Heer maak van ons liefdevolle, vreugdebrengende wegbereiders om nederig plaats te maken voor Hem die omziet naar elke mens om deze liefdevol te omarmen!
Heer maak dat wij net als Johannes  onze voeten mogen richten op de weg van de vrede!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten