vrijdag 27 december 2013

Kerstgedicht: Engelenlied + kerstboodschap


Engelenlied 

Middelpunt, begin en einde
van de hemelboodschap aan een mensengeslacht
dat niet zoekt, streeft of naar Hem niet vraagt,
verloren door zonden, een donkere wereld. 

Wie had dat lied kunnen bedenken?
Veel tonen worden op aarde  gehoord!
Veel  gezangen stijgen op uit het stof.
Maar de Heilige, Verhevene, Die in de Hoogte woont
heeft welbehagen in de mensenwereld
en is van goede wil jegens ons. 

Ook in uw hart is het niet opgekomen, lezer,
als ge blikt naar uw rusteloos, ontevreden hart
en terugziet op uw wegen en woorden
dan stamelt ook gij: hoe is het mogelijk?

Is God van goede wil jegens mij?
Heeft Hij mij dan ook zo lief,
dat Hij zijn Zoon zond naar de aarde
om mij vrede en vreugde te schenken? 

Dan wil ik door dit liefdeswonder
het engelenlied laten weergalmen
als merkteken en wegwijzer in uw hart
want aan God in de Hoge komt toe alle eer!
 
Maria Segers                       1 november 2009 

Kerstboodschap: Hoop voor de volken 

Jeremia 31: 21 Richt u merkstenen op, zet u wegwijzers neer, zet uw hart op de heerbaan, de weg die gij gaat ; keer terug... want de Here schept iets nieuws op aarde...

Vandaag las ik in Jeremia hoofdstuk 30 en 31 in het "Woord van God".
God klopt hier aan de deur van Jeruzalem en roept hen op om zich te bekeren en berouw te tonen en tot inzicht te komen, beschaamd te worden over hun handelen. (31 :18-19)
Onze God is een barmhartige God, die niet wil dat er iemand van de mensheid verloren zou gaan.
Jeremia zelf is er kapot van om altijd weer opnieuw de oproep te doen om terug te keren naar hun God. Telkens weer moet hij een oordeel uitspreken en de mensen willen niet luisteren naar de profeten...ook niet naar Jeremia...ze gooien hem zelfs in een put en denken zo van hem af te komen. Natuurlijk veroorzaakt de "hemelboodschap" bij vele mensen spanning. De mens moet God niet en zoekt Hem niet...de mens wil het allemaal liever zelf doen!
Maar in deze twee hoofdstukken zien we dat God blijft "oproepen" om toch terug te keren naar Hem...God wil niet anders dan Zijn plan dat reeds van de grondlegging van de wereld bereid is, waarmaken...God zal Zijn gedachten ten aanzien van zijn volk nooit veranderen.
Hoe de mens ook denkt over de politiek of over hoe het uiteindelijk met Israël zal aflopen... niets kan Gods plannen veranderen. Hijzelf zegt dat er in het lot van Israël en Juda een keer zal komen en hen zal terugbrengen naar hun "vader"land (30: 3).
Niets zal afhangen van de mens...maar alles hangt af van Zijn Genade...alles geeft Hij de mens gratis als een geschenk uit de hemel. Iedere boodschap, iedere bekering , elk berouw, elk inzicht of kennis komt allemaal uit Zijn liefdevolle Hand.
God wil niet dat er ook maar een mens op aarde verloren gaat.

Gelukkig is een kind van God, dat wedergeboren is en de Heilige Geest heeft ontvangen als "de eerste gave van Zijn erfenis". De Heilige Geest heeft ervoor gezorgd dat we tot inzicht gekomen zijn...Hij heeft ons bij ons nekvel genomen om ons hoofd te leren buigen voor de Allerhoogste: Jezus Christus! Hij heeft ons VERLICHT...zodat wij tot het juiste oordeel over onszelf konden komen...Hij deed ons onze misstappen inzien en dat doet Hij nog iedere dag...Hij zorgt ervoor dat wij ons lichaam, die Zijn Tempel is, zuiver houden en alles wat daarrond onrein is...moet uit de weg worden geruimd.
De Heilige Geest is het die ons overtuigt van zonde, van gerechtigheid en van oordeel (Joh.16: 8) ...als de Geest van de waarheid is gekomen (zegt Jezus) dan zal Hij u de WEG WIJZEN tot de volle waarheid: want Hij zal niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken en de toekomst zal Hij u verkondigen. Hij zal Mij verheerlijken, want Hij zal het uit het mijne nemen en het u verkondigen. (Joh.16:13-14)

Wat God belooft, doet Hij!
Wat Zijn plan is, voert Hij uit!
Hij plaatste ZIJN MERKTEKEN, ZIJN WEGWIJZER in ons hart = DE HEILIGE GEEST!
Wij mogen boodschappers zijn van "de Verlosser" die ons terugbrengt naar Zijn Vaderland!
God wil ons gebruiken als Zijn getuigen om Zijn plan, dat van "HET BEGIN" klaarlag te kunnen uitvoeren! (Joh.15:27)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten