zondag 15 december 2013

Haiku's: aardse en hemelse inschrijving + overdenking


Inschrijving van het rijk 

Hoogzwanger op reis.
Inschrijving in Bethlehem.
De stad van David. 

Maria Segers        (Haiku) n.a.v. Lucas 2:1-7
15/12/2013 

 

Inschrijving in het gedenkboek 

Uitzien naar Jezus.
Ingeschreven in Zijn Boek.
Hemelse telling. 

Maria Segers        (Haiku) n.a.v. Maleachi 3:16 
15/12/2013

 

Bijbelse overdenking:
De geboorte van Jezus: Lucas 2:1-7

vers 4  en 5 Ook Jozef trok op van Galiléa, uit de stad Nazareth, naar Judéa, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was, om zich te laten inschrijven met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, welke zwanger was.

Er was een bevel uitgegaan van keizer Augustus dat het gehele rijk moest worden ingeschreven. En daarom ging iedereen op reis om zich te laten inschrijven, ieder naar zijn eigen stad.

Ook nu nog moeten mensen worden ingeschreven in “het geboorteregister” van de stad of de gemeente en dan pas word je als burger erkend van je land. Je identiteit is dan bepaald.

Daarom gingen dus ook Jozef en Maria naar hun eigen stad: Bethlehem, want dat was hun geboortestad…maar het was tevens de geboortestad geweest van David.

Reeds lang op voorhand was dit al voorspeld door de profeet Micha 5:1 want in de bijbel kunnen we daar lezen:

En gij , Bethlehem Efratha, al zijt gij klein onder de geslachten van David, uit u zal Mij voortkomen die een Heerser zal zijn over Israël en wiens oorsprong is van ouds, van de dagen der eeuwigheid.

Lucas 2: 6-7 En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden, dat zij baren zou en zij baarde haar eerstgeboren zoon en wikkelde Hem in doeken en legde Hem in een kribbe, omdat voor hen geen plaats was in de herberg.

In Bethlehem is Jezus geboren…Hij is de Koning der koningen!

Maar… de Geborene
is de Gekruisigde
is de Opgestane
en Hij is ook
de Komende 

Ben je klaar voor Zijn tweede komst? 

Hij is gekomen als een Lam om de zonden van de wereld weg te nemen.
Maar Hij komt nog terug!

Ben je ingeschreven in Zijn gedenkboek? 

Johannes 1:12 en 13 zegt: Doch allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun die in Zijn Naam geloven, die niet uit bloed, noch uit de wil van het vlees, noch uit de wil van een man, doch uit God geboren zijn. 

Als je dus gelooft in het offer van Jezus en Hem hebt aangenomen als je Verlosser en Heiland in je leven, ben je een goddelijk Kind van Hem geworden en dan ben je “opnieuw geboren uit God”.

Dan ben je ook “ingeschreven in Zijn gedenkboek” in de hemel! 

Lucas 10: 20 … verheugt u, dat uw namen staan opgetekend in de hemel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten