zondag 16 februari 2014

Gedicht: Nettogewicht + bijbeloverdenking


Nettogewicht 

Nettogewicht zit in jouw hoofd
’t Is iets waarin je gelooft
Brutogewicht is het totaalpakket
waar iedereen op let 

De buitenkant is niet van tel
Je binnenkant daarentegen wel
Doe dus maar weg de schone schijn
Vanbinnen moet je dag in orde zijn 

Begin met vrede in je hart
Maak telkens een nieuwe start
‘t Gaat om kwalitatieve wijn
Een fles moet er niet zijn 

Maar wel een leeg vat
dat Hij dan vult met wat
Hij belangrijk vindt
Hij wil jou als Zijn kind. 

Maria Segers       29 juni 2011


Bijbeloverdenking:
Matteüs 5: 27-37  Aanscherping

vers 28 Maar Ik zeg u: Eenieder, die een vrouw aanziet om haar te begeren, heeft in zijn hart reeds echtbreuk gepleegd.

Dit is een straffe uitspraak, die Jezus hier zegt! Mensen die denken dat ze toch schoon en zuiver zijn, trouw zijn aan hun vrouw of man... die zijn toch goed bezig, zou je denken!
Nochtans het is zoals ik in mijn gedicht naar voren tracht te schuiven: het gaat niet om wat de buitenkant ziet...het gaat om onze binnenkant... het gaat om hetgeen er omgaat in ons hart, in ons denken.
Als je een vrouw begeert in je hart...dan staat dit voor God al gelijk met overspel plegen in je hart! Als we slecht gaan denken...dan is het doen ervan nooit veraf...en als "het begeren" bevrucht geraakt... ja dan gebeurt de zonde!
We kennen het verhaal van Kaïn en Abel wel! Kaïn vermoordde zijn broer omdat Kaïn jaloers was op Abel...want God had het offer van Abel aanvaard en dat van Kaïn niet en toen kwam er een vraag van God aan Kaïn: Moogt gij uw gelaat niet opheffen als gij goed handelt? Maar indien gij niet goed handelt , ligt de zonde als een belager aan de deur, wiens begeerte naar u uitgaat, doch over wie gij moet "heersen" (Genesis 4:7)!
Ook in de Jacobusbrief 1: 14- 15 zien we iets geschreven over "het doel van de verzoekingen"! Zo vaak iemand verzocht wordt, komt dit voort uit de zuiging en verlokking van zijn eigen begeerte. Daarna, als de begeerte bevrucht is, baart zij zonde; en als de zonde volgroeid is, brengt zij de dood voort.

Het is dus goed dat we ons hart onderzoeken en goed nadenken over onze daden!
Onze maatschappij laat veel slechte zaken toe of keuren dingen goed, die eigenlijk niet goed zijn...abortuswetten - euthanasiewetten- samenwonen- homohuwelijken enz. alles mag en niets moet...dat is bijna de leuze van deze tijd aan het worden!
Maar Jezus spreekt luide en duidelijke, SCHERPE TAAL! Zo zegt Hij ook in vers 30 Als uw rechterhand u tot zonde zou verleiden, houw haar af en werp haar van u; want het is beter voor u dat één uwer leden verloren ga en niet uw gehele lichaam ter helle vare!

Jezus wil natuurlijk niet echt dat je je lichaam zou verminken, maar Hij wil er de nadruk weer dik opleggen hoe belangrijk het is om U NIET TOT ZONDE TE LATEN VERLEIDEN! Bij ons mensen gaat het allemaal gemakkelijk vanzelf verkeerd, maar we moeten leren om moeite te doen om het goede te doen...en dat is wat Jezus hier duidelijk wil zeggen en er met nadruk op wil wijzen dat ons "JA" woord ook echt "JA" inhoudt en ons neen moet ook echt een neen zijn...al het andere is uit den boze zegt vers 37!

Laten we dus trouw zijn tegenover God, tegenover onze naaste en ook tegenover onszelf!
God wil niet dat er ook maar één mens verloren gaat...Hij heeft elke mens lief en daarvoor heeft Hijzelf de zonde gedragen op het ruwhouten kruis! Wees dus dankbaar en rein!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten