zaterdag 1 februari 2014

Gedicht: Mijn lusthof + bijbeloverdenking


Mijn lusthof

mijn negen bomen dragen vruchten
ze kunnen elkaar goed luchten
de lieve lust kust
van vreugde
de vrede 

geduldig kijken ze elkaar al jaren aan
vriendelijk door weer en wind
omarmend en sterk
vol van goedheid
uitnodigend 

door snoeien bloeien ze trouw
bloesems kleuren en geuren
tegen frisgroene blaadjes
vol moed geven ze
zich over 

aan Zachte handen die
Zichzelf beheersen
 

Maria Segers         4 juni 2012
 
n.a.v. Galaten 5: 22 en de vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing
 
Bijbeloverdenking:
Spreuken 3:27- 35  Stel niet uit tot morgen
 
vers 32 : De Here verafschuwt de verkeerde, maar met de oprechten gaat Hij vertrouwelijk om!
 
God gaf ons als christen "de Heilige Geest" in ons binnenste opdat wij onze naaste liefde zouden bewijzen: dat is de eerste vrucht van de negen, die in de Galatenbrief zijn opgesomd.
We moeten ook niets tot morgen uitstellen (vers 28) als we het vandaag kunnen doen of kunnen geven als een ander iets van ons vraagt! God zegt in zijn woord: denk niet aan de dag van morgen, want elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad!
In vers 29 staat er geschreven dat we geen kwaad moeten smeden tegen onze naaste, als hij in goed vertrouwen met u verkeert!...soms kunnen mensen andere meningen hebben, ze hebben een andere karaktertrek ook en die kan wel eens botsen met onze eigen persoonlijkheid...maar dat is nooit een reden om zo maar "kwaad te smeden tegen deze andere persoonlijkheid"...iedereen is uniek gemaakt en waardevol en als iemand goede bedoelingen heeft en in goed "vertrouwen" met u omgaat...dan moet je dat altijd ten goede aanwenden. In Gods woord staat zelfs geschreven: Overwin het kwade door het goede! Het is nooit verstandig om kwaad met kwaad te vergelden... dat is zeker geen goede vrucht van de Geest...integendeel moeten wij bekend staan om "onze vriendelijkheid".
God wil de woning van de rechtvaardige zegenen (vers 33) !
We moeten nooit jaloers worden op iemand die alles er zo maar uitkraamt waar hij zin in heeft of die klappen uitdeelt omdat hij geen goede dag heeft...neen hoor...wij moeten als christenmensen nooit meedoen met zulke mensen, integendeel we moeten de goede weg verkiezen en de verkeerde weg verafschuwen! (vers 31 en 32))
 
Wijze mensen zullen "eer verkrijgen" zowel van God als van de goede mensen! (vs.35)
God snoeit wel eens aan mensen...opdat ze meer vruchten zouden dragen...net zoals het gaat in de natuur. Als je een rozenstruik hebt in je tuin...dan mag je gerust je rozen afsnijden en knippen tot net boven het vijfde blaadje bijvoorbeeld...en je krijgt daarna nog meer rozen aan je struik!
 
 

 
 


1 opmerking:

  1. De 9 vruchten van de Geest mooi verweven in een gedicht.
    Echt een lust om het te lezen en te overdenken.

    BeantwoordenVerwijderen