vrijdag 24 juli 2015

Haiku: Er was geen aanklacht + Handelingen 23:23-35

Haiku

Er was geen aanklacht
waarop gevangenschap stond.
Brief werd gelezen.

Maria Segers     24 juli 2015
n.a.v. Handelingen 23: 29 en 33

Bijbelleesrooster: Handelingen 23:23-35

Handelingen 23: 29 Het bleek mij, dat hij werd beschuldigd inzake vragen van hun wet, doch er was geen aanklacht, waarop dood of gevangenschap staat.
Handelingen 23: 33 Toen de anderen te Caesaréa kwamen en de brief aan de stadhouder overhandigd hadden, brachten ze ook Paulus voor hem. 

Er was geen aanklacht! Soms worden we door mensen om ons heen aangeklaagd of beschuldigd voor zaken die volgens hen niet door de beugel kunnen. En soms hebben ze gelijk en soms niet.
Er is niemand op aarde die goed doet, zelfs niet één, niemand is rechtvaardig en niemand is er die God ernstig zoekt...allen zijn we afgeweken en tezamen zijn we onnuttig geworden... allen hebben we gezondigd! (Romeinen 3:9-12)


Maar door het geloof in Jezus Christus werden wij zondaars verzoend. Hij was de enige zonder zonde en door zijn genade en door zijn kostbaar bloed worden wij gereinigd van elke zonde en als wij onze zonden belijden, dan is Hij getrouw en rechtvaardig om onze zonden te vergeven. (1 Johannes 1:9)

Er was geen aanklacht!  Dag en nacht staat ook de duivel ons aan te klagen voor onze God...hij wordt zelfs "de aanklager van onze broeders" genoemd in Openbaringen12:10 maar kunnen steeds een beroep doen op iemand die "tussenbeide komt" en dat is Jezus Christus...Hij is onze voorspraak en bemiddelaar en Hij heeft voor ons zijn leven gegeven. Niemand is er die ons kan beschuldigen, want als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn? (Rom. 8:31)

Er was geen aanklacht! Allen die nu geloven in de naam van Jezus, mogen met hun leven "Een brief van Christus zijn" die kenbaar en leesbaar is voor alle mensen. Want die brief wordt niet met inkt geschreven, maar met de Geest van de levende God, geschreven in one harten. (2 Corinthiërs 3:3)

Gebed: Dank u wel, hemelse Vader, dat niemand ons kan beschuldigen, want wij mogen naar uw troon van genade komen en ons daar laten zuiveren van elke zonde en elke aanklacht tegen ons, want die wordt daar tenietgedaan door het bloed van Uw Zoon de Heer Jezus Christus. Hij heeft ons gekocht en betaald en heeft ons met U verzoend. Hij heeft de dood overwonnen aan het kruis. De aanklager heeft, na onze zondebelijdenis, niets meer in te brengen, want Hij is onze voorspraak en enige bemiddelaar! En mogen wij een brief van Christus zijn met ons leven en zo een goed getuigenis afleggen voor alle mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten