maandag 27 juli 2015

Haiku: Kom uit de hemel ... + Jesaja 63:15 - 64:2

Haiku

Kom uit de hemel
als een vuur dat hout verbrandt,
water doet koken.

Maria Segers      27 juli 2015
n.a.v. Jesaja 64:1-2

Bijbelleesrooster: Jesaja 63:15 - 64:2

Jesaja 64:1-2 Och, dat Gij de hemel scheurdet, dat Gij nederdaaldet, dat voor uw aangezicht de bergen wankelden, zoals vuur rijshout in vlam zet, zoals vuur water doet overkoken - om uw tegenstanders uw naam te doen kennen, zodat de volken voor uw aangezicht sidderen.

Kom uit de hemel! Gods volk was de Heer kwijt. Ze hadden de moed verloren. Ze waren krachteloos geworden Ze ervaarden God niet meer in hun leven. Ze waren zijn leiding kwijtgespeeld. Ze waren onrustig geworden. Waar was nu de God, die hen door alle gevaarlijke plekken had doorheen geloodsd?Nu wilden ze weer zo graag dat Hij uit zijn heilige, schitterende woning tegemoet kwam, want de tegenstanders hadden hen in hun macht gekregen. Het leek wel voor hen dat zij nooit "zijn volk" waren geweest!

Kom uit de hemel! Dat riepen ze! En dan zal iedereen schrikken, zelfs de bergen zullen dan wankelen. Dan zal de vijand ook weten hoe machtig U bent. U zult dan de takken met vuur verbranden en dat vuur zal dan water doen koken. Dan zal iedereen bang zijn en eerbied hebben voor de grote wonderen die U doet!

Gebed: Wij mogen U danken Heer, dat U uit de hemel kwam, U daalde neer van Uw troon om mens te zijn, U liet Uw Zoon de Heer Jezus sterven aan het kruishout om ons te verlossen van de "tegenstander" , van de zonde en van de dood, want U versloeg hem op Golgotha! Daar schonk U ons door Uw genade eeuwige toegang tot uw heilige, schitterende woning! U liet Uzelf verscheuren, maar U hebt het volmaakte werk voor ons allen volbracht!
Het gordijn scheurde van boven naar beneden...dat was Uw vlees, Uw lichaam en U liet Uw bloed vloeien om ons te reinigen...daardoor zijn wij nu vrijgemaakt, Halleluia!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten