zondag 26 juli 2015

Haiku:Water kliefde Hij. + Jesaja 63: 7-14


Haiku 
 
Water kliefde Hij.
Hij leidt hen door de diepte.
Hij werd hun Redder. 

Maria Segers     26 juli 2015
n.a.v.  Jesaja 63:12 

Bijbelleesrooster: Jesaja 63: 7-14 

Jesaja 63:12  Die zijn luisterrijke arm aan de rechterhand van Mozes deed gaan, die voor hen de wateren kliefde om Zich een eeuwige naam te maken; 

Water kliefde Hij! Iedereen kent wel het verhaal waar God de Rode Zee opent. Als een wolkkolom ging Hij voor zijn volk uit en als een vuurkolom beschermde Hij hen als achterhoede. Hij gebruikte Mozes als zijn rechterhand en zo leidde Hij zijn volk door de woestijn. God zorgde voor alles en tilde hen op en droeg hen als het ware doorheen de woestijn.

Telkens toonde Hij roemrijke daden en bewees Hij zijn volk gunsten, anders zouden ze omgekomen zijn…maar Hij werd hun Verlosser en redde hen uit de handen van de vijand.

In vers 10 zien we echter dat zijn volk weerspannig wordt, ondanks al Zijn gunstbewijzen. 

Gebed:     

Hemelse Vader, wij danken U, want het zijn Uw gunstbewijzen dat we niet omgekomen zijn. Ook al zijn wij ontrouw, U blijft getrouw, want U bent een barmhartige, ontfermende God.

Bedankt dat U ons hebt gered uit de slavernij van de zonde en hebt overgebracht naar het Koninkrijk van Uw Zoon.

Bedankt dat U ons leidt naar rustige wateren, want wij hoeven geen kwaad te vrezen, zelfs al gaan we door een dal van diepe duisternis, want ook daar bent U bij ons en zal Uw staf ons geleiden…want ook nu nog bent U dezelfde en klieft U voor ons diepe wateren,  U torst ons op Uw schouder en draagt ons erdoorheen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten