donderdag 23 juli 2015

Haiku: Zichzelf vervloeken + Handelingen 23:12-22

Haiku

Zichzelf vervloeken
door een verbond te sluiten
met dood voor ogen.

Maria Segers    23/7/2015
n.a.v.  Handelingen 23:12

Bijbelleesrooster: Handelingen 23: 12-22

Handelingen 23:12  En toen het dag geworden was, maakten de Joden een komplot en vervloekten zichzelf met de gelofte, dat ze niet zouden eten en drinken, voordat ze Paulus hadden gedood.

Zichzelf vervloeken is toch wel iets om over na te denken! Men kan daardoor toch geen goede resultaten boeken en zeker al niet als we met God rekening houden in ons leven. Hij ziet en doorgrondt iedere mens, Hij kent al onze motieven en Zijn wegen zijn zeker al niet onze wegen...want Zijn gedachten zijn veel hoger en veel wijzer!
Zichzelf zegenen zou veel beter zijn!
Ons aan elkaar verbinden door zegen, dat is pas een goed verbond, dat zal pas "leven" tot gevolg hebben.
Maar ons aan elkaar verbinden met een vloek...dat moet wel slecht aflopen.

Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten! Zaai je een vloek, dan krijg je een vloek terug - zaai je zegen, dan krijg je zegen!

Ook in dit gedeelte wordt de hinderlaag die door de veertig boosdoeners gelegd wordt enigszins door de zoon van de zuster van Paulus tot een andere wending gebracht. Hij gaat ermee naar de overste, die hem dan bij de hand neemt en hem terzijde genomen aanhoort.

Gebed: Heer wij mogen dankbaar zijn dat u ons door en door kent. Help ons om tot een zegen te zijn voor anderen...door leven voor ogen te hebben voor de anderen om ons heen...nooit om hen dood te wensen! Wij mogen U danken, hemelse Vader, dat Uw Zoon, de Heer Jezus, voor ons bidt en pleit als we aangeklaagd worden door de duivel, want wanneer we onze zonden belijden, dan reinigt Zijn bloed ons van elke zonde. Hij is onze voorspraak.

2 opmerkingen:

  1. Het is goed om ons te verbinden met de levende God en met elkaar om tot zegen te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogen wij ons inderdaad steeds verbinden met de Heer Jezus in ons midden tot een zegen voor elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen