dinsdag 21 juli 2015

Haiku: Leer zijn wil kennen... + Handelingen 22:12-29


Haiku

Leer Zijn wil kennen.
Sta op, zie, hoor en getuig
van het Licht in jou.
 

Maria Segers     21/7/2015
n.a.v. Handelingen 22:14-16
 

Bijbelleesrooster: Handelingen 22:12-29 

Handelingen 22:14 -16 En hij zei: De God onzer vaderen heeft u voorbestemd om Zijn wil te leren kennen en de Rechtvaardige te zien en een stem uit zijn mond te horen: want gij moet getuige voor Hem zijn bij alle mensen, van hetgeen gij gezien en gehoord hebt. En nu, wat aarzelt gij nog? Sta op, laat u dopen en uw zonden afwassen, onder aanroeping van Zijn Naam. 

Paulus was blind geworden van het fel licht dat hem had omstraald en toen Jezus tot hem had gesproken. Daarna moest hij bij de hand worden genomen en verder geleid, want hijzelf wist nu niet meer wat hij moest doen.

Maar God heeft hem nog verder geleid op zijn reis naar Damascus en zo ontmoette hij een zeer godvruchtig man: Ananias, die bekend stond als een goede getuige voor de Joden.

Ananias werd door God gebruikt om Paulus van zijn blindheid te genezen, maar ook om Paulus te kennen te geven dat hij voorbestemd was om “de wil van God te leren kennen, om de Rechtvaardige te kunnen zien en Zijn stem uit Zijn mond te kunnen horen en van Hem te getuigen aan alle mensen”.

Ananias zei tegen Paulus: “Sta op, laat u dopen en uw zonden afwassen onder aanroeping van Zijn Naam.”

Paulus, die vele christenen had vervolgd, gegeseld en vermoord…luisterde naar hetgeen Ananias hem had opgedragen en daarom keerde Paulus naar Jeruzalem terug om de Heer Jezus te gaan aanbidden.

Maar in de tempel geraakte Paulus in een zinsverrukking en daar zag hij Jezus terug en Hij sprak weer tot hem in

vers 18 : Haast u en vertrek spoedig uit Jeruzalem, want ze zullen van u geen getuigenis van Mij aannemen.

en in vers 21: Ga heen, want Ik zal u uitzenden, ver weg, naar de heidenen.
 

Toepassing voor ons : 

Ook de Here vraagt van ons als christenen om “Zijn wil te leren kennen”. Hij vraagt van ons ook om op te staan en ons te laten dopen en onze zonden te laten afwassen onder aanroeping van de Naam van de Heer Jezus.

In Efeziërs 5:11-14 staat geschreven: En neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis, maar ontmaskert ze veeleer, want het is schandelijk om te noemen, wat heimelijk door hen verricht wordt; maar als dat alles door het licht ontmaskerd wordt, komt het aan de dag; want al wat aan de dag komt is licht.
Daarom heet het: Ontwaak, gij die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten.
De Heer wil dat wij niet in de duisternis blijven rondwandelen, maar dat wij ons met zijn licht laten omstralen en dan zal Hij Zichzelf aan ons openbaren: we zullen Hem dan zien en horen en met Hem kunnen spreken…en we zullen van Hem, met ons veranderd leven, kunnen getuigen over hetgeen Hij, met zijn Wonderbaar Licht in ons bewerkt heeft en nog bewerkt! Hij heeft ook ons, christenen daartoe uitgekozen of voorbestemd en ook ons uitgezonden of geroepen om naar de mensen om ons heen of ver weg te gaan.

1 opmerking:

  1. Wat is het goed te mogen weten dat ook wij zijn voorbestemd om zijn wil te leren kennen. Gaandeweg mogen we onze geestelijke reis aan zijn hand voortzetten.

    BeantwoordenVerwijderen