vrijdag 22 november 2013

Gedicht: Uitweg en een bijbeloverdenking


Uitweg

 
Soms ervaar je veel verdriet,
vooral als je geen uitweg ziet.
Maar weet: het geknakte riet,
neen, dat verbreekt Hij niet.

Al is er onrecht jou aangedaan,
je mag ermee naar Jezus gaan.
Als jij voor Hem wil openstaan,
maakt Hij steeds alles ongedaan. 

Nieuwe oriëntatie en blijvend zicht
wordt dan als gevolg gesticht.
Je ogen worden dan gericht
op Zijn bewogenheid en Zijn licht. 

Hijzelf zocht steeds de stilte op,
soms in een schip of op een bergtop.
Hij klom steeds weer hogerop.
Vertrouwen en dank volgde daarop! 

Maria Segers
 

Bijbelse overdenking:

vrijdag 22 nov. Lucas 21: 20-38  En toch komt het goed

vers.33 De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen  geenszins voorbijgaan.

Jezus is ten hemel gevaren op een wolk en op dezelfde manier zal de Mensenzoon ook terugkomen, met grote macht en heerlijkheid. (vs.27)
Dan zal het einde van de tijd nabij zijn gekomen. Dan zal er een einde komen aan al het onheil, de nood, de grote angst, het bezwijken van de mens door grote zorgen!
Eerst moeten er wel verwoestingen komen, zodat de mens zelf geen uitweg meer ziet. Iedereen verlangt er dan naar om te sterven, want de zee zal bulderen, de zon, maan en sterren zullen wankelen op hun plaats...we zijn nu al verbaasd over de tyfoon die veel schade heeft aangericht aan de Filipijnse bevolking en als we denken aan de tsunami's dan huiveren we van de beelden die de TV ons tonen...maar vooraleer Jezus als Koning terugkomt zal het nog erger zijn! Wat een akelig vooruitzicht, zal iedereen denken! Maar deze dingen moeten allemaal gebeuren, maar toch komt alles weer goed! Want als Jezus terugkomt dan is "de Verlossing" nabij voor al diegenen die naar "De Reddende Woorden" willen horen. Wij kunnen dan ons hoofd opheffen (vs.28), want Hij richt ons dan op en zorgt ervoor dat aan al het onrecht een einde komt. We mogen uitzien naar zijn komst en aan de voorspelde tekenen kunnen we merken dat die tijd naderbij komt, zoals we het kunnen merken aan het botten van de bomen als de lente in het land is, dan is de winter voorbij en de zomer is dan weldra in aantocht. Zo mogen wij ook hopen op Jezus' terugkomst. Hij is Heer over de mensheid en toen Hij nog op aarde leefde leerde Hij iedere dag in de tempel en 's nachts ging Hij de berg op, de Olijfberg, om daar voor Zijn volk te gaan bidden (vs.37), opdat ze zouden ontkomen aan alle gevaren. Hij wil Zijn volk beschermen en Hij vermaande hen dat ze moesten blijven bidden en waken en nuchter nadenken opdat ze zich geen zorgen zouden maken, maar het steeds zouden overgeven aan Hem, die over Zijn volk bewogen is. Hij wil dat we fier ons hoofd kunnen opheffen en Hem alleen zullen aanbidden, want eens komt de dag, dat elke mens zijn knie zal moeten buigen voor Jezus, die Zichzelf heeft vernederd om Zijn volk te kunnen verhogen ...op Zijn tijd...en dan komt alles weer goed...dan komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde... want Zijn woorden blijven eeuwig voortbestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten