zaterdag 30 november 2013

Terugkeer: bijbeloverdenking


Bijbelse overdenking:

za. 30 nov. 2 Kon. 8:1-6  Terugkeer
 
vers 6b Zorg, dat al wat haar toebehoort, teruggegeven wordt, benevens de gehele opbrengst van de akker, sedert de dag, waarop zij het land verliet tot nu toe.
 
Het verhaal ging hier over de vrouw, wiens zoon was levend gemaakt door de man Gods: Elisa en die moest vertrekken uit haar eigen land door de "hongersnood" die er toen heerste (vs.1) Ze is daar dus altijd een vreemde geweest ...een vluchteling. Maar nu mocht ze terugkeren naar haar land...maar iemand anders had haar huis en akker reeds ingenomen... maar uiteindelijk : "eind goed, al goed"...kon ze door toedoen van de koning toch terug naar haar eigendom keren en zelfs genieten van wat haar akker haar had opgeleverd. 

Heen mogen gaan naar " thuiskomen"...dat vind ik een "mooi einde" na een lange werkdag of als je als vluchteling in een bepaald land hebt geleefd ..maar ook zien we dan uit naar dat nieuwe begin! Naar een heerlijke avond of terug naar je ouderlijk huis!
Ik zie ook uit naar de grond waar ik me dan voorgoed mag vestigen!
 Bij onze Meester:”Jezus” thuiskomen...dat is toch een geweldig vooruitzicht, voor ons allemaal, nietwaar! Naar onze eigendom mogen keren, hierboven waar onze plaats nu reeds wordt bereid, voor diegenen die geloven om "bij Hem te zijn"!
Hier op aarde, zijn we slechts "vreemdelingen" en zijn steeds op vlucht voor de vijand...gelukkig heeft ook onze Here Jezus ons levend gemaakt door Zijn kruisoffer en Hij verwarmt ons nog alle dagen ondertussen met Zijn liefde en pleit voor ons in de hemel...zodat wij veilig zullen aankomen. Hij weet als geen ander wat vluchten betekent en wat thuiskomen betekent! Hij heeft het allemaal volbracht en ging daarvoor Zelf door "een donkere nacht"! ... maar ook Hij heeft uitgekeken naar de vreugde die voor Hem lag...Zijn thuiskomen! (Hebr.12:2)
Hij wil ons zelfs belonen en schenken van hetgeen onze grond heeft opgebracht...dit doet me denken aan "diegenen die in goede grond zijn gezaaid zijn: zij die het woord horen en in zich opnemen en vrucht dragen, dertig- zestig- en honderdvoud" (Marcus 4: 20).

1 opmerking:

  1. Zijn terugkeer zal voor ons een eeuwig thuiskomen zijn. Voorwaar heilige grond

    BeantwoordenVerwijderen