zondag 26 januari 2014

Gedicht: diepgang + overdenking


Diepgang
Is jouw put te diep?
Geraak je er niet meer uit?
Staat het water al zo hoog
dat het reikt tot aan je lippen
zodat je dreigt te vergaan
in jouw aardse bestaan? 

Word jouw hart verscheurd?
Word je heen en weer gesleurd?
Dan wenkt de Schepper jou
om in Zijn water te varen
en stuurt jou de Redder.
Hij wil niet dat je treurt. 

Hij wil jou laven aan Zijn bron
waar alle vissen samenscholen
geborgen in Zijn  verzamelnet
van liefde en genade.
Wees maar niet bang.
Luister naar de stem van Hem. 

Laat je op sleeptouw nemen
naar Zijn eeuwig wonderland.
Hij wil met jou een band.
Laat  jouw verdriet daar achter.
Volg Hem. Hij droeg jouw kruis.
Dan krijg jij een nieuwe thuis. 

Maria Segers        6 februari 2013
 
Bijbeloverdenking:
Matteüs 4: 12-22 Vissers van mensen
 
vers 19: Komt achter Mij en Ik zal u vissers van mensen maken 
 
Mijn gedicht is gebaseerd op Lucas 5: 4 Toen Hij opgehouden had met spreken zei Hij tot Simon: Ga naar diep water en zet uw netten uit om te vissen.
 
De discipelen hadden als ervaren vissers reeds de ganse nacht gevist, maar ze hadden nog steeds niets gevangen. Maar toen Jezus hen had aangeraden om "NAAR DIEP WATER" te gaan...vingen ze zoveel vissen dat hun netten bijna scheurden en zelfs hun makkers in het andere schip moesten wenken om mee te komen helpen!
Heel het gedeelte spreekt dus over een "wonderbare visvangst".
Verbazing had hen allemaal aangegrepen...maar Simon Petrus viel toen ineens op zijn knieën en besefte dat hij een zondig mens was en wilde niet zo dicht bij die "HEILIGE VISSERMAN" staan en daarom zei hij : "Ga weg van mij, want ik ben een zondig mens! "
Deze Man was De Messias die bij het begin van zijn openbaar optreden reeds discipelen had geroepen om vissers van mensen te worden (Matt. 4) en in dit gedeelte van Lucas mogen we ervaren dat Jezus Christus precies weet waar die vissen te vinden zijn! Hij wilde hen opleiden in de vissersschool!
Jezus zei ook in Lucas dat ze daarvoor niet bang moesten zijn...(Lucas 5:10)
 
Het Woord van God ...is als "levend water" heb daarover gisteren reeds geschreven...  zonder naar "de diepte te speuren in dat levende woord kunnen we niet weten "wie Jezus Christus is" maar ook niet waar mensen naartoe moeten worden gebracht! Jezus wil dat iedereen beseft...net als Petrus en eveneens de andere discipelen...dat ze zondige mensen waren...maar zondige mensen worden door "De Heilige Visserman" niet weggestuurd...maar Hij wil graag dicht bij de mensen staan en hen bevrijden van hun angsten...en die angsten verdwijnen pas door "geloof" in "de Verbazingwekkende Man" (Luc.5 vs.9) want deze kan wonderen verrichten... Hij wil graag dat we in Hem geloven en Hem gehoorzamen en luisteren naar Zijn stem(Luc.5 vs.5)...en Hij weet dan precies te zeggen waar we moeten gaan zoeken om hen te vinden...die ook vissers van mensen willen worden...maar ze worden gevonden door diepgang te vinden in "Het Woord dat Mens is geworden: in Jezus Christus, de Verlosser dus!" Hij wil niet graag dat mensen door de mazen van het net "wegglippen"!

Alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16

1 opmerking:

  1. DE HEILIGE VISSERMAN vind ik mooi gekozen, de overdenking is de moeite waard om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen