maandag 20 januari 2014

Gedicht: Verbazingwekkende verschijning + overdenking


Verbazingwekkende verschijning

De Koning verschijnt met witte haren
een tweesnijdend zwaard komt uit Zijn mond
een gouden band is om Zijn borst en ogen als van een vuurvlam
 een gewaad dat reikt tot aan zijn koperbronzen voeten
Zijn stem klinkt als geweldige watermassa’s
Zeven sterren heeft Hij in Zijn rechterhand
Zijn verschijning is majestueus!
 

Eens stond Hij daar bebloed
naakt sprakeloos en liefdevol zonder verweer
De verschijning van het vlekkeloze Lam was afgrijselijk!
De mens kleurde zijn vleesmantel in ’t rood
trokken Zijn purperen koningsmantel af
Ze sloegen en martelden Hem dood
Ze weten niet wat ze doen
Vergeef het hun zei Hij!
 

Hij weet echter wat ze doen
Hij kent hen vanbinnen en vanbuiten
deelt op de ontmoetingsdag Zijn lakens uit
Zijn geliefden worden gehuld in een hemels wit gewaad
Als de Bruidegom komt en verschijnt aan zijn schitterende bruid
zal elk oog Hem aanschouwen op de wolken
stralend als de zon in al haar kracht
 
Verbazingwekkende verschijning!  

Maria Segers  
 
 
Uit de bijbel: Openbaring van Johannes 1:8
Ik ben de alpha en de omega, zegt de Here God, 
die is en die was en die komt,
de Almachtige. 
 
Bijbeloverdenking:
Lev.8:31 - 9:6   Ontmoeting
 
Hoofdstuk 9 vers 6:   Mozes zei: Dit is wat de Heer u opgedragen heeft om te doen, opdat zijn majesteit aan u zal verschijnen.
 
Hiervoor schreef ik een gedicht naar hetgeen de bijbel allemaal zegt als Christus verschijnt   hoe we Hem zullen zien ...zoals we kunnen lezen in de Openbaring van Johannes 1: 12-16
 
In het gedeelte van Leviticus lezen we over de bevelen die de Heer wil zien uitgevoerd worden. Offers die moesten worden gebracht op zijn manier, hoe en hoelang de wijdingsdienst moest gebeuren. Het moest helemaal opgevolgd worden zoals God had gezegd anders zouden ze "sterven".
Het moest gebeuren in de ontmoetingstent binnen de omheining die God voorschreef en het moest zeven dagen en zeven nachten duren! Het getal zeven duidt eigenlijk op "volmaaktheid" ( Er waren bv.zeven scheppingsdagen.)
 
God wil dat iedere dag "een aanbiddingsdag" is voor Hem. Hij alleen is onze lof ook waard. Hij heeft Zijn Zoon Jezus Christus gegeven als het "enige offerlam" zonder gebrek dat als verzoening voor de mensheid door God is gegeven. Het is ons vredeoffer, spijsoffer, verzoeningsoffer, reinigingsoffer enz.
God wil dat we ons zeven dagen op zeven zullen wijden aan Hem, binnen zijn omheining, want Hij stelt de grenzen...niet wijzelf. Hij is de Koning, de Almachtige, de Soevereine God. Zijn geboden moeten worden opgevolgd...anders volgt ook voor ons het "doodsoordeel" op de "oordeelsdag". Wij kunnen slechts behouden worden en eeuwig leven als we komen via het "reinigingsbloed" van Jezus en "de Heilige Geest" is het die ons "gezalfd heeft" om Hem te ontmoeten...want wij zijn samen als christenen het "lichaam van Christus"...wij zijn "de Tempel van de Heilige Geest" God wil ons slechts dan ontmoeten als we dus tot Hem komen op zijn manier...dus enkel door het "verzoeningoffer of vredeoffer" van HET LAM VAN GOD en dat is Christus...Hij is de enige weg en waarheid tot het leven...Hijzelf is "HET LEVEN" en niemand komt tot de Vader dan door Hem! Wie dus graag de heerlijkheid van God wil aanschouwen moet komen binnen "zijn omheining" en zoals Hij heeft bepaald in Zijn Woord, in het evangelie dus...Het is een blijde boodschap! Hij is gestorven voor iedereen! Vrijwillig! Zonder gebrek of zonde was Hij! Hij is de enige Middelaar!

Wij zelf kiezen ervoor om Hem te ontmoeten in onze "tent" of in ons "lichaam", dat een tempel is van de Heilige Geest als we Jezus in ons leven hebben aangenomen als onze "Verlosser". Wij mogen dan ook samenkomen en van zijn tafel eten: het brood van het leven is zijn vlees! ...en de wijn is Zijn bloed dat vergoten werd tot verzoening van zonden. Het is het bloed van het nieuwe verbond dat God koos om gereinigd en geheiligd te worden en om eeuwig te kunnen leven met Hem!

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten