woensdag 8 januari 2014

Gedicht:Een nieuw lied + Bijbeloverdenking


Een  nieuw lied 

Een nieuw lied schittert en twittert
door een luistervink met luister
een roodborstje met rood
een goudvisje met goud
een wit duifje met wit 

en een nieuw lied
wordt dan gehoord
over het slapend land
dat wenend van weelde ontwaakt
door de stem van Bruidegom en bruid 

en een nieuw lied wordt ontvouwt
door de staart van de pauw
die deze daarna weer sluit
en dan schreit van
intens geluk 

want een nieuw lied stijgt dan op
uit vogelbek en kindermond
een eeuwig lang gezang
van lof voor de Heer
en blije ommekeer
 

Maria Segers      8 januari 2014

Bijbeloverdenking:
Jeremia 33:1-26  Veelbelovend

vers: 11 ... er zal weer gehoord worden de stem van de vreugde en de stem van de vrolijkheid, de stem van de bruidegom en de stem van de bruid en de stem van die zeggen:Looft de Heer de heerscharen, want de Heer is goed. Want zijn goedheid is tot in eeuwigheid! terwijl zij lofoffers in het huis van de heer brengen; want Ik zal in het lot van het land een keer brengen, zodat het weer wordt als tevoren, zegt de Here.

Dit gedeelte is inderdaad veelbelovend!
Terwijl Jeremia nog opgesloten zat in de gevangenhof zelfs, kwam het woord van God met veelbelovende woorden tot hem. Hij sprak dat als hij zou roepen, dat Hij dan zou antwoorden en hem ondoorgrondelijke dingen verkondigen, waarvan hij geen weet had.

Ook al hadden ze in Israël en Juda het al zwaar te verduren gehad van onheil en van rampspoed, door hun zondigheid...
God zou nu haar genezing schenken en herstel en hun een schat van bestendige vrede ontsluiten. Hij zal hen terug opbouwen, hen reinigen en vergeving schenken!

Hij wil dat ze terug blij zijn. Hij wil dat alle volkeren over hen zullen horen en dat ze zich over hen zullen verwonderen en verbazen omdat Hij goed zal doen over hen en hen heil zal brengen. Hij zal een ommekeer brengen in hun lot. Hij zal hun een nieuw lied geven in hun binnenste en ze zullen voor Hem als een blijde naam zijn. (vs. 9)

Zo is het ook voor ons. Hij heeft ook door zijn Zoon; Jezus Christus in ons leven reiniging en vergeving gebracht. Hij heeft ons tot lof en eer van zijn Heilige Naam gesteld om lofoffers te brengen in zijn huis...daar te herdenken met brood en wijn wat Hij betekent voor ons. Hij heeft ons zo kostbaar geacht, dat Hij zijn leven gaf om ons te redden. Hij bracht een ommekeer in ons leven. Hij gaf ons een nieuw hart en een nieuwe geest in ons binnenste. Hij gaf ons een nieuwe naam...waardoor we vreugdevol  Zijn Nieuwe Lied kunnen zingen van lof en dank voor zijn barmhartigheid en voor zijn ondoorgrondelijke genade!

2 opmerkingen:

  1. Een nieuw lied waarin vis en vogel verdicht worden in een lofzang. Dit gedicht sluit goed aan bij de overdenking waarin we de kostbare belofte van herstel ontvangen. Een mooi liefdeslied. Freddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag dit nieuw lied schitteren over de slapende, mag een blije ommekeer en lof voor de Heer hieruit groeien.

    BeantwoordenVerwijderen